Betrana és…

Betrana mami

La paraula betrana prové de l’expressió “binea betrana”, que significa “terreny deixat a reposar-se”, referint-se al fet de deixar que els camps descansin perquè es regenerin i siguin de nou productius de forma natural.

Darrere Betrana hi ha na Laura, una biòloga enamorada dels llibres i els objectes antics. Enfront de la voràgine de les noves tecnologies i la tendència que tot sigui cada cop més efímer, Betrana reivindica la recuperació del paper com a contenidor de moments vitals, el fet d’evocar i recordar passant les pàgines d’un àlbum, d’una llibreta.

Les enquadernacions artesanals de Betrana cerquen guardar tresors vitals, emmagatzemar fragments de vida. Per això estan fets a mà, a mida i amb molta cura.

 

La palabra betrana proviene de la expresión en latín “binea betrana”, que significa “terreno que se deja en reposo”, refiriéndose al hecho de dejar a los campos descansar, para que se regeneren y sean nuevamente productivos de forma natural.

Detrás de Betrana está Laura, una bióloga enamorada de los libros y los objetos antiguos. Frente a la vorágine de las nuevas tecnologías y la tendencia actual hacia las cosas efímeras, Betrana reivindica la recuperación del papel como contenedor de momentos vitales, el hecho de evocar y recordar pasando las páginas de un álbum, de una libreta.

Las encuadernaciones artesanales de Betrana buscan guardar tesoros vitales, almacenar fragmentos de una vida. Por eso están hechos a mano, a medida y con mucho esmero.

Share